Beste Marjan, ik wil je via deze manier nogmaals bedanken voor alles. Mede dankzij jou, maar natuurlijk ook Tineke, kunnen wij terugkijken op een mooie, memorabele dag. Wat ik eigenlijk nog meer heb gewaardeerd, is jullie (directe) hulp na het overlijden en tijdens de aanloop naar de begrafenis. Jullie brachten rust, orde en een luisterend oor en misschien nog beter; we konden ons zelf zijn. Dat vond ik heel fijn! Nogmaals bedankt voor alles en keep up the good work!
Groeten, Sven

Sven

Dag Marjan,

Ruim een maand geleden overleed onze moeder en heb jij samen met ons de uitvaart verzorgd. Het was echt samen met ons. Je gaf ons de ruimte om ons verhaal te doen, onze emoties te uiten. Het eerste gesprek vond plaats in het bijzijn van onze overleden moeder. Dat gaf zoveel rust. Samen met mijn zus en schoonzussen hebben we haar mogen verzorgen en kleden opdat ze mooi opgebaard kon worden in haar eigen bed op haar eigen kamer. Wat een mooi moment.

Lide van Bemmel

Dag Marjan,

Nu eerst een brief uit dankbaarheid aan jou van ons allen Haischjes uit Langbroek. Marjan wat heb jij ons fijn, rustig en vooral persoonlijk begeleid met

Haischjes

Uitvaartbegeleider, beroep of roeping

Uiteraard is uitvaartbegeleider een beroep. Maar in het geval van Marjan is het een gave. De wijze waarop zij alles heeft geregeld was bijzonder professioneel, warm en betrokken. Haar deskundigheid uit zich ook in het observeren, overwegen, alles bespreekbaar maken en daarnaast eerbied en respect. Wat voor mij van groot belang is geweest, de wijze waarop zij je stuurt. Marjan stuurt je de juiste richting in. Dat realiseerde ik me pas later, maar mede daardoor heb ik hierdoor een groot stuk verwerking meegekregen.

Ans Reimus

Geachte mevrouw van Wiggen,

Het is alweer een maand geleden, dat mijn moeder, mevrouw van der Zijde is gestorven en er van lieverlee weer een beetje orde in mijn leven komt. Uw site, gevonden op internet, sprak mij erg aan en na navraag bij het hospice

Els Caylar

Waarom ik gekozen heb voor Marjan?

Ooit een tijd geleden had ik een stukje van Marjan gelezen in ‘t Groentje over haar idee van hoe je kinderen kunt begeleiden tijdens een uitvaart van bv een ouder. Op dat moment besefte ik gelukkig niet dat wij binnen korte tijd al gebruik moesten maken van haar diensten. Toen mijn man aangaf dat het niet meer lang zou duren, hij was ernstig ziek, hebben we in overleg besloten om Marjan te bellen zodat hij in ieder geval een deel van de voorbereidingen mee zou maken. En Marjan kwam, overzag de situatie en sprong daar op in. Tijdens het gesprek ging het heel slecht met mijn man en zij gaf aan om op een later tijdstip terug te komen. Dit had zij heel goed ingeschat. De dag erna overleed mijn man. Ik heb Marjan gebeld en zij kwam. Ondanks alle drukte hebben zij en ik met elkaar gesproken. Voor mijn 2 kinderen (toen 10 en 16 jaar) vond ik het heel belangrijk dat zij goed zouden kunnen terugkijken op een mooi afscheid van hun vader.

Lees verder in bijgevoegde brief.

Yvonne

Lieve Marjan,

Ik wil je bedanken voor alles wat je voor mij gedaan heb, tijdens en ook na het overlijden van Stef! Het geeft nog steeds een warm en goed gevoel bij mij, hoe wij het samen met mijn gezin en jou hebben gedaan. Dank je wel.

Mieke

Beste Marjan,

Ook langs deze weg willen we jou nogmaals hartelijk dank zeggen voor de prettige wijze waarop je ons hebt begeleid bij het hele proces rond het overlijdem van Willy Koehorst. Niet alleen de persoonlijke touch in de begeleiding sprak ons aan maar ook de uiterst professionele uitvoering van de gezamenlijk gemaakte afspraken verdient een compliment. Wij hebben het toch nog emotionele afscheid van Willy ervaren als stijl - en respect vol.  Onze  complimenten voor je aanpak en je werkwijze ,die echt anders is dan anders.  

Rian en Han van der Zeeuw  

 Hoi lieve Marjan,  

We hadden ons geen mooier afscheid van Frank kunnen wensen. Het was echt een onvergetelijke middag. Ik probeer één passend woord van dank aan jou te bedenken, dat onze dank kan uitdrukken, maar dat is bijna onmogelijk. Bedankt voor alle keren vanaf oktober vorig jaar dat je tijd voor ons hebt vrij gemaakt. Bedankt voor je totale begeleiding, je oog voor details, je deskundigheid, maar vooral je gevoel voor menselijkheid, het aanvoelen van wat wij als gezin nodig hadden om Frank’s afscheid zo goed mogelijk te maken, zowel voor hem als voor ons.  

Petra Meijer - van Gilst

Reeds weken voor haar dood wisten mijn vrouw Karin en ik dat zij begonnen was aan haar naderend levenseinde. Omdat we samen haar uitvaart wilden voorbereiden conform haar en mijn wensen besloten we een uitvaartverzorger te zoeken die aansloot bij onze gedachten. Wij besloten Marjan van Wiggen uit te nodigen voor een verkennend gesprek. Vanaf het eerste contact wisten we dat Marjan de vrouw was die ons moest gaan begeleiden in dit traject. We hadden heel specifieke wensen rondom de ceremonie waarin wij het leven van mijn vrouw wilden gedenken na haar dood. Op haar eigen bescheiden wijze heeft ze ons geholpen, die wensen volledig in te vullen. Ook mijn persoonlijke wens, dat ik het lichaam van mijn vrouw na het sterven zelf met mijn kinderen en schoonkinderen wilde verzorgen en opbaren konden we met de kennis en aanwezigheid van Marjan prachtig uitvoeren. De basis gedachte van Marjan “Gewoon omdat iedereen anders is …” heeft ze in onze ogen in dit tedere en emotionele moment van het leven heel mooi en zorgvuldig ingevuld. Mijn dank daarvoor, ook namens mijn vrouw.

Hans Snoep

Mariëtte is een warme en liefdevolle persoonlijkheid die ons na het overlijden van onze (schoon)moeder en oma op een hele fijne en rustige manier heeft geholpen in het maken van keuzes. Door haar betrokkenheid en humor was er ook voor onze kinderen ruimte om naast het verdriet, met een grapje, de herinneringen boven te kunnen halen. Alle tijd en ruimte er werd er genomen om samen waardevolle herinneringen te maken. We kijken terug op een hele mooie tijd. 

Familie Leeman

Familie Leeman

Lieve Mariëtte, 

Dank je wel voor je steun, ontzorgen en begeleiding in deze twee bizarre maanden. .Jouw respectvolle en liefdevolle zorg voor onze ouders waren hartverwarmend, de uitvaart op maat gemaakt. .Jouw humor en nuchterheid heeft ons er doorheen geloodst. 

Familie Soeters

Familie Soeters

Marjan van Wiggen was voor mij een begrip maar toen ik voor het eerst een beroep op jullie moest doen kreeg ik Mariette aan de telefoon. En dat voelde gelijk goed. Mijn moeder en ik hebben samen met Mariette mijn moeders aanstaande afscheid besproken en dat gesprek was ongedwongen en liefdevol. Heel belangrijk voor mijn moeder... haar angsten en wensen werden gehoord… Niets was Mariette teveel. Daarom kunnen wij terugkijken op een heel mooi en liefdevol afscheid.

Dank je Mariette !

Hallo Marjan, 

Allereerst willen wij jou bedanken voor de uitstekende begeleiding die je ons hebt gegeven bij de gang van zaken bij de uitvaart. Het coördinerend gesprek was heel rustig. Geen haast en alles kon, ook stijlvol was geen probleem. Je hebt woord gehouden. De kist heel goed; het bloemstuk geweldig; de kleding van de dragers en je zelf goed op elkaar afgestemd, smaakvol en stijlvol.De wijze van behandelen van de kist door de dragers, als met militaire strakke discipline, heel goed. De beweging vanaf de toren naar de opstelplaats bij de kansel was alsof de kist zweefde.Het gebeuren op deze oude begraafplaats blijft altijd wat rommelig tussen de oude graven door. Maar op zich ging het goed. De catering en de opstelling in de kerk na de begrafenis was perfect.In onze beleving zou Bart heel tevreden geweest zijn. Nogmaals hartelijk dank voor de geboden diensten en we zullen je bij iedereen warm aanbevelen. 

Groet, Miep en Aane Vonk 

Miep en Aane Vonk